Panters C – BBC Feniks Futuria Gent B

87 - 65

05/01/2019

In de eerste wedstrijd van de competitie schoten we tegen Feniks te laat in gang en verloren we met 5 punten. Na de feesten, het herladen van de batterijen, het genezen van wat blessures, begonnen we nu wel tijdig aan de partij. Sander, Cel, Maarten, Tom en Gert startten voor de C’s en deden dat goed.

Sander controleerde het begin van de wedstrijd. Hij was zeer aanwezig in aanval en scoorde de eerste 4 punten maar was in defense (zoals steeds) baas over de Gentse guards. We wilden het tempo hoog houden in de wedstrijd, maar daar dacht de wedstrijdleiding iets anders over want langs beide kanten werd er kort gefloten en al snel kenden de ‘bigs’ van beide teams foutenlast. Gert en Tom waren de (on)gelukkigen bij ons. Gelukkig waren we met voldoende en konden we goed roteren. Florian kwam op het terrein en was meteen ‘on fire’. Het leek wel of elke bal die hij gooide, erin ging. Hij had in een mum van tijd een tiental punten en Feniks liet hem vaak nog vrij staan. Nick, Maarten en Jonas zorgden voor ondersteuning, waardoor we met een kleine tien punten de rust in gingen.

Zonder echt goed te spelen stonden we toch vrij comfortabel voor. Na de rust begonnen we niet slecht, maar Feniks begon ook z’n draai wat te vinden. Feniks kwam tot op 6 punten maar een paar betwistbare calls later (in ons voordeel) konden we opnieuw uitlopen. Via Maarten, Nick en opnieuw Florian stonden we nu met wat momentum te basketten. In het laatste kwart kon bijna iedereen scoren, maar kenden we ook een paar uitvallers met 5 fouten.

Geen al te mooie eerste wedstrijd van 2019, maar wel een overtuigende overwinning waarin we volwassen gespeeld hebben. Golden Panter van de week is zonder twijfel Florian.

Sander: 9
Maarten: 10
Cel: 11
Florian: 23
Gert: 5
Nick: 13
Mathias: 0
Tom: 4
Jonas: 6
Luka: 6
Mattijs: NG