Panters C – BBC Scheldejeugd Temse B

80 - 74

02/03/2019

Zaterdag kwam Temse op bezoek. We verloren in Temse in de eerste ronde en wilden graag wat rechtzetten. Ewout (vakantie), Maarten DS (blessure), Mathias (vakantie), Liam (blessure) en Arnoud( blessure) waren er niet bij. Sander, Florian, Cel, Tom en Gert begonnen aan de wedstrijd. Net zoals in Temse gingen de bezoekers een hele wedstrijd in zone. We moesten dus iets slimmer gaan spelen dan in Temse. Toen ging ons shot helemaal niet en hadden we ook geen alternatieven in aanval.

Dit was nu anders want ons shot was nu wel in focus. Cel en Florian begonnen al meteen met bommen, maar Temse trok zich daar weinig van aan want ze waren heel efficiƫnt in hun omschakeling. Vaak klopten ze ons in transitie. Temse werkte ook hard in de rebound en kon vaak rekenen op second chance shots omdat wij onze job niet deden in boxing out. We zagen Temse uitlopen met meer dan tien punten en moesten aan een comeback beginnen. In de beginfase konden onze grote jongens de bal wel inside krijgen, maar konden ze geen vrijworpen uitlokken en misten ze efficiƫntie onder doel. Sander, Sander (U16), Cel, (U21), Seppe (U18) en Tom (U18) bleek de goede combinatie want de youngsters knokten ons terug in de wedstrijd. Drives van de captain die leidden tot shots van Sander Legroux, Cel en Seppe. Tom knokte keihard in de rebound en zo stonden we weer bij de mensen.

In de tweede helft bleef het een nek aan nek race. We wisselden de leiding af en konden nu wel iets meer rekenen op de big guys voor hun scores, maar het was opnieuw captain Sander die dirigeerde en de juiste mensen op de juiste plaats vond. Cel, Gert, Nick en Florian zorgden voor een goede run, maar Temse bleef knokken en kon in de laatste fases opnieuw op voorsprong komen en het begon er bleek uit te zien voor de Panters. Opgeven zat er niet in en in de slotfase konden we rekenen op een gemiste vrijworp van Temse waardoor een gelijkspel en dus overtime nog een mogelijkheid was. Florian nam zijn verantwoordelijkheid en kon met een driepunter op de top de wedstrijd gelijk brengen. Met een second te gaan had Temse alsnog de kans om te winnen, maar verzilverde die niet. Overtime it was.

In de overtime gingen we even op de pedaal duwen en konden Gert, Cel en Sander de wedstrijd naar zich toe trekken. Knappe partij waarin we hoogtes en laagtes kenden, maar wel bleven vechten en dat loonde. Panter(s) van de week is het volledige team. De samenwerking van jongere spelers en heel jonge spelers is knap om zien!