Panters C – Gent-Oost Eagles B

77 - 72

13/10/2018

Op zaterdag kregen we de (voorlopig) beste ploeg uit de reeks op bezoek in de Pantershal. Een ploeg die graag wil promoveren.

De U21 die met ons meededen hadden al een stevige wedstrijd in de benen, alsook de U18, maar dat bleek voor deze avond geen probleem te zijn. We begonnen aan de wedstrijd met Sander, Florian, Jens, Tom en Gert. Je voelde meteen dat dit een bitsige match ging worden want van bij de start was het close.

Tom was in de beginfase meteen scherp. Zijn jeugdig enthousiasme was moeilijk af te stoppen door de grote jongens van Gent-Oost. Sander zette meteen druk, en deed dat trouwens de hele wedstrijd, wat Gent-Oost het spel niet gemakkelijk maakte. Maar met verschillende jongens in hun rangen die 1ste Provinciale of hoger gespeeld hebben, zag je waarom ze nog geen wedstrijd verloren. Goede combinaties en mooie backdoor cuts zorgden ervoor dat ze telkens op voorsprong konden komen.

De jongens in vorm bleven hun ding doen, en onder impuls van Jens, Tom, Cel en Maarten VK konden we telkens weerwerk bieden. Gent-Oost wist hoe laat het was en ging ons niet zomaar wegspelen.

Eagles zocht het heel vaak onder doel en kreeg ook heel vaak een whistle waardoor verschillende van onze jongens in foutenlast kwamen. “It’s a man’s game” werd ons toegeluisterd dus gingen wij de rust in om ons plan een beetje bij te schroeven zodat ze niet konden twijfelen aan ons ‘game’.

De tweede helft begonnen we met wat small-ball en dat smaakten de jongens van Gent-Oost niet. We draaiden een kleine achterstand om in een magere voorsprong. Dankzij de druk van Sander, shots van Maarten VK en Jens en drives van Florian kregen we nu ook wat vaker foutjes mee waardoor de tegenstander ook moest opletten. Zoals elke goede ploeg, begon Gent-Oost zich aan te passen en kwamen ze terug gelijk tot op 40 punten.

Insert: Cel Vermeulen. Wat in de eerste fase van de wedstrijd niet altijd binnen ging, ging er nu net precies niet meer naast. Cel zette meteen druk op de bezoekers en was vlijmscherp van op afstand. De defense werd bitsiger en her en der kregen we al eens een elleboogje te verduren.

Florian, Tom, Cel en Sander bleven aanvallen en kregen meer en meer fouten mee. Je voelde dat Eagles de teugels begon te verliezen en dit leidde tot 2 vrijwillige fouten op korte tijd – wij gebruikten dit om de voorsprong te maken en de wedstrijd te winnen. De eerste stunt was binnen.

Waar de jeugd vuur en snelheid bracht, konden we zaterdagavond op de veteranen rekenen voor rust, kalmte en vooral steun. Want dit was een uptempo game waar de jonge gasten het meest speelden, maar de bank deed vurig mee. Ze stuurden, steunden en riepen onze youngsters naar de win. Als coach kon je enkel fier toekijken hoe jong en oud nadien arm in arm meezong met Vlaamse klassiekers dankzij DJ Van Nuffel.

Golden Panther van de week hadden er meerdere kunnen zijn, maar vooral Cel blonk uit.