Panters C – KBBC Bavi Gent C

79 - 59

17/11/2018

Met een paar mindere weken achter de rug, had de C-ploeg nood aan een goede prestatie. Juist nu viel de ploeg nogal mager uit. Sander (enkel), Cel (enkel), Mathias (ziek), Maarten (blessure), Luka (andere verplichting), Arnoud (andere verplichting) en Nick (vakantie) ontbraken, maar we konden rekenen op Roel (U18) en Egbert om de C-ploeg te versterken.

Met een jeugdig en energiek team kwamen we aan de opworp. Liam, Florian, Jonas, Jens en Gert begonnen aan de wedstrijd en meteen voelden we dat we speelden om te winnen. Florian begon dodelijk efficiënt aan de wedstrijd en was unstoppable van buiten de driepuntlijn. Bavi was te laks in defense en liet hem helemaal in de wedstrijd komen. Jens kon Bavi’s topschutter mooi in bedwang houden en de rest van onze jongens werkten heel sterk samen in defense om het Bavi pak lastig te maken. Met 12 punten en 4 bommen in de beginfase, was Florian de go-to-guy voor Panters.

We kenden even een dipje in de tweede fase, maar met de inbreng van Roel kwam daar verandering in. Zijn drives brachten nieuw leven in de wedstrijd en ook al gingen ze er niet allemaal in, we voelden dat we nog meer in huis hadden. Jens, die al puik werk leverde in defense, wou Florian evenaren en stelde zijn vizier op scherp. Bavi had geen antwoord op zijn driepuntfestijn die het kiekenfestijn vooraf ging.

De kleine voorsprong die we hadden op de rust werd kort daarna opgeblazen, want Jens bleef hot. Gert was ook moeilijk te houden onder doel, Tom zette Bavi in de wind met zijn spinmoves, maar ook Maarten richtte schade aan bij de Gentse bezoekers. Ze hadden het dan ook gehad (al voor de rust – toen ze een technische pakten) en begonnen gefrustreerd te geraken met onze agressiviteit. De kopjes gingen hangen, maar wij bleven scherp. Als Egbert ook nog eens een bom gooide, ontplofte onze bank. (al die woordspelingen…)

Een verdiende overwinning van start tot finish, met de juiste ingesteldheid en inzet. Toegegeven, we schoten aan een hoog percentage, maar ook als die niet zo hoog is, moeten we dit niveau kunnen halen.
De Golden Panther of the week zal gedeeld worden door de bommenwerpers: Florian en Jens. Good job boys!