Panters C – KBBC Upkot Sparta Laarne B

67 - 70

03/11/2018

Met de derde topper op rij voor onze C-ploeg hoopten we na Hamme de aansluiting met de top te maken. Met een paar blessures, vakanties en doorschuivers hadden we zaterdag een kern van 9 spelers waaronder twee U18- en twee U21-spelers. Laarne was, net zoals Hamme, een iets oudere en ervaren ploeg met spelers die voordien in hogere rangen vertoefden.

We begonnen pover aan de wedstrijd en toonden iets te weinig honger. We speelden aan het tempo van Laarne en dat was enkel goed voor hen. Zij combineerden rustig en vonden hun shotters op de juiste plaats en die werkten ook keurig af. Met ervaring komen ook de trukjes en die speelden ze goed uit, met als resultaat dat wij een paar gasten met foutenlast kregen en zij hun vrijworpen ook opnieuw keurig afwerkten. Florian kon ons in de wedstrijd en ook Tom en Gert knokten goed mee onder doel. Liam en Luka probeerden wel, maar durfden niet genoeg door te duwen.

In de tweede helft speelden we meer low-paced basketbal en kwamen al snel 12 punten achter te staan. Het leek wel een copy-paste van de wedstrijd tegen Feniks in het begin van het seizoen. Als we iets zouden gaan veranderen, zou het snel moeten komen. Via Sander konden we opnieuw leven in ons game blazen. Hij bracht samen met Florian en Maarten het tempo 5 niveaus omhoog. Je voelde meteen dat Laarne niet op hun gemak was. Waar we in de eerste 3 kwarts moeizaam aan scoren kwamen, ging het nu vlotter. Mathias, die al de hele wedstrijd initiatief nam, maar niet altijd beloond werd, begon nu de bal door het net te krijgen.

Het laatste kwart leek helemaal voor ons en je voelde het geloof groeien dat wij deze wedstrijd zeker konden (en misschien wel moesten) winnen. In de laatste minuten lokten we een vrijworp uit waardoor de shotklok naar 14 seconden moest gaan. Niemand had er oog op dat deze nog op 6 seconden stond. Na het gemiste shot hadden we de rebound en kon Mathias een driepunter scoren waardoor we op 1 punt kwamen. Echter, de shotklok ging af en zowel het doel als het balbezit werd ons ontnomen. De wedstrijdleiding weigerde een standpunt in te nemen en daardoor bleven we op 4 punten van Laarne.

Desondanks konden we een stop forceren en kon Maarten ons via een bom alsnog op een punt brengen. Er bleek niet genoeg tijd om nog iets meer uit de brand te slepen. Jammer van de afloop, maar de realiteit is dat we 30 minuten hun tempo hebben gespeeld. Hadden we nog maar 2 kwarts goed gebasket, waren de laatste fases minder van belang. On to the next one.