Panters C – Tigers Evergem A

89 - 64

16/12/2018

Voor wie op zondagmiddag een leuke basketbalwedstrijd wilde zien, was in de Pantershal niet aan het juiste adres, want wat een potje basket moest worden, werd eerder een knokpartij.

De jongens van Evergem begonnen pover aan het seizoen, maar waren de laatste weken sterk bezig. Wij hadden aanvankelijk maar 6 spelers, maar konden last-minute op nog wat versterkingen rekenen in Jens en Lars en een paar U18-spelers die de examens hadden afgewerkt.

We begonnen met Sander, Maarten, Lars, Jens en Cel en begonnen niet bijster sterk aan de wedstrijd. In de eerste minuten kon Evergem gelijke tred houden, maar was het wel duidelijk dat ze niet van plan waren om zich te laten doen. Onze drives werden stevig (foutief) afgestopt en in de eerste helft werd dit vaak niet gefloten, wat zorgde voor heel wat frustraties bij onze jongens. Evergem kon in het eerste kwart rekenen op een speler die wat in goede doen was, maar die zakte naarmate de wedstrijd vorderde, weg. Bij Panters waren het vooral Maarten en Cel die voor impulsen zorgden. Lars kon dan ook een paar keer aanleggen van op afstand. Nick was dan weer de efficiënte man in the middle. We namen in Q2 afstand en Evergem kon niet dichterbij komen. Aan de rust hadden we een voorsprong van een tiental punten. En die eerste helft eindigde ook opnieuw vrij bitsig wanneer beide teams fouten uitdeelden die eindigden in een onsportieve fout.

In de kleedkamer hadden we afgesproken nu toch even op het gaspedaal te drukken en hoopten ook op wat meer ‘calls’ van de ref, maar die hoop werd niet meteen vervuld. Cel kreeg tot tweemaal toe een stevige ‘lowered shoulder’ in de borst van hun big en de derde keer viel hij zelfs even tegen de vloer, gevolgd door een fout van de Panters. We bleven wel volwassen en duwden effectief het gaspedaal in en begonnen meer en meer afstand te nemen. Evergem deed er geen goed aan om in zone te vallen want Maarten was hot. Toen Lars, Jens en Cel daar ook nog eens wat bommen bij deden was het kalf verdronken. Toch bleven de bezoekers naarstig druk zetten en pittige fouten maken. Tom werd onderuit gehaald, Maarten kreeg een paar tikken, maar aan de andere zijde lieten we ons zeker niet doen. Voor de refs was het ook duidelijk en ze begonnen veel korter te fluiten, met het gevolg dat het een lange drietal minuten waren om de wedstrijd te eindigen en vijf fouten voor een aantal spelers aan beide kanten.

Het moet niet altijd mooi zijn, maar de eerste seizoenshelft werd goed afgewerkt. Er waren heel wat sterke spelers in deze wedstrijd, maar Liam, Maarten en Cel staken er boven uit. Maarten is dan toch wel de Golden Panter of the week!
In een seizoen met veel roster-changes (door zaken waar we niets aan kunnen doen) kunnen we toch tevreden zijn over de eerste helft. Van de 6 verliespartijen waren er 2 terechte nederlagen. Alle andere wedstrijden konden/moesten een win zijn. Er is dus mogelijkheid voor progressie!
Happy Holidays Panters!