Panters U12 – Gent-Oost Eagles A

82 - 39

13/10/2018

Onze U12 speelden na 2 uitwedstrijden hun eerste keer in de Pantershal. Gent-Oost Eagles kwam op zaterdagochtend naar Baasrode. Voor onze U12 was dat door hun hulp op de Panterskwis een hele korte nacht. Maar ze waren van bij de start heel goed bij de pinken.

Lars en Seppe openden al snel de score tegen de grotere tegenstanders met hun typische drives naar de ring. Joren verdedigde heel goed op de grootste Gentse speler en liep ook nog eens alle gaten dicht. Ons team treft bijna elke week een ploeg die groter is, maar onze Panters laten hun daar niet uit hun lood door slaan.

Victor wurmde zich ook heel vinnig door de Gentse verdediging waardoor Baasrode een kleine voorsprong uitbouwde. Ondertussen strooide Lars ook met goeie passes en was het Rhune die enkele mooie afstandshots maakte. Brent en Nathan waren ondertussen in het veld gekomen en hun samenspel zorgde voor enkele mooie acties waar ook Lucas kon van profiteren. Panters liep in Q2 stilletjes meer weg van de Eagles. Mede omdat Vince nu de taak op zich nam om de grote nummer 14 uit de match te houden.

Enkele sterke rebounds lanceerden de typische fastbreaks van Panters. In de tweede helft zetten Doulgoun en Broes direct de toon. Broes vergat even zijn kniepijn en maakte het Gent-Oost Eagles heel moeilijk met zijn snelle handen. Hij strooide zelfs met enkele highlight-passes achter zijn rug. Het mooie samenspel van de U12 zorgde echt voor een leuk kijkstuk voor de supporters.

Doorheen de wedstrijd groeide het overwicht van Panters en sloten ze de wedstrijd af met 82 – 39 overwinning. Een mooie en dik verdiende overwinning voor deze uiterst gemotiveerde jongens. Panters Got Game.