Panters U16 – BBC Hyundai Wille Hansbeke (1/2 finale Final Four)

79 - 48

22/04/2018

Onze jonge Panters hadden zich, na een ongeslagen seizoen, tot in de Final Four geknokt. De eerste wedstrijd moesten we het opnemen tegen de nummer 2 van de andere provinciale reeks, Hansbeke.

We begonnen nogal stressy aan de wedstrijd en je zag aan de gezichten van onze gasten dat ze met onnodige druk speelden. Ze wilden namelijk absoluut de finale halen. Het stond enige tijd 6 – 2 in ons voordeel, maar we konden ons precies nooit echt lanceren. Halfweg de wedstrijd stonden we amper 1 punt voor: 29 – 28.

Onze tweede helft was heel het seizoen onze sterke helft en dat was nu niet anders. We brushed off the stress en begonnen vrij te spelen. Je zag al eens een glimlach op de gezichten van onze Panters. Onder leiding van Robbe Lissens (die een fantastische Final Four speelde), Sander Legroux en een paar bommen van Wannes hadden we onze kloof geslagen.

Onze defense was ook terug in orde en Hansbeke vond moeilijk de weg naar doel. Bram, Seppe en Arno deden hun werk onder de borden. Senne, Jason en Robbe Stevens toonden alle drie hun progressie op defensief vlak en werden amper gepasseerd dit tornooi. Jasper en Sander Hermans toonden ook opnieuw dat zij met een hoop vertrouwen stonden te basketten.

De Cap kwam er, zoals elke wedstrijd dit seizoen, vol enthousiasme op en deed zijn duid in het zakje. Hij leidde vocaal zijn groep naar een eerste win.