Panters U16 – St-Amandse BBC

87 - 36

05/09/2020 - 13:00

In Coronatijden, en in een akelig lege Pantershal, kwamen onze jonge Panters terug in actie. Onze U16 namen het voor hun eerste oefenwedstrijd op tegen Sint-Amands. In de Panters rangen zitten een paar Ex-Sint-Amands spelers die nu de stap gezet hebben naar Baasrode.

Ondanks de rare tijden, begonnen onze spelers goed aan de partij. Sterke defense van August, zorgde voor scores in fastbreak van Gerbe en Milan. Het eerste kwart was dan meteen ook het beste kwart van de wedstrijd. De nieuw samengestelde groep, met nieuwe coach, probeerde wat nieuwe zaken uit en dat met gemengd succes. Sint-Amands kwam moeilijk tot scoren, maar kreeg wel kansen en was sterk in de rebound.

Onze groep kon dankzij een grote groep, voldoende en snel roteren om het tempo hoog te houden. Een paar bommen van Rune en goed loopwerk van nieuwkomer Mathis, zorgde ervoor dat ook het tweede kwart vlot gescoord werd. Al hadden we her en der toch nog wat open kansen laten liggen.

Na de rust kwamen we iets moeilijker op gang, en lieten we Sint-Amands iets meer mee basketten, maar uiteindelijk kwamen we terug op dreef. Mooie drives van Arnout, Aaron en Tuur kon de ploeg terug in gang zetten. Captain Antonios kende iets minder geluk met fountenlast en kon pas in het 4de kwart terug in gezet worden, maar zag zijn wedstrijd vroegtijdig beƫindigen met zijn vijfde fout.

Een overall goede effort van onze U16. Veel werkpunten, maar ook veel positieve punten. De sfeer zat er alvast in!

Aaron: 4
August: 10
Arnout: 6
Matteo: 2
Antonios: 2
Tuur: 5
Mathis: 11
Mathias: 4
Gerbe: 20
Rune: 12
Stef: 0
Milan: 11

Gouden sponsors