Panters U18 A – BBC Asse-Ternat A

84 - 68

26/08/2018

Voor onze derde en laatste voorbereidingswedstrijd namen onze U18 het op tegen Asse-Ternat. Een ploeg gelijkaardig aan die van ons met veel afwisseling tussen eerstejaars en tweedejaars.

Wij startten met Luka, Kevin, Roel, Nipun en Tom aan de wedstrijd.  Onze jongens begonnen (weeral) heel goed aan de wedstrijd. Onder impuls van Luka, Roel en Kevin kunnen we een tiental punten uitlopen. Na wat wissels komen we wat kleiner te staan en dat voelden we meteen. We boxen niet goed uit en daar kon Asse van profiteren. Zij knokten zich na Q1 helemaal terug in de wedstrijd naar 22-22.

Het tweede kwart probeerden we terug uit te lopen en het was opnieuw Kevin die met zijn goede cuts vrij kwam te staan. Asse kon niet anders dan hem foutief af te stoppen. Goede hustle plays van onder andere Senne en Robbe L gaven ons opnieuw wat voorsprong. Roel kreeg al vroeg 3 fouten aan zijn been, maar speelde vanaf dat punt heel verstandig en was vaak key in onze defense. We gingen rusten met een kleine voorsprong.

Q3 was vorig jaar een pijnpunt bij de U18, maar dat bleek in onze voorbereiding al 2 op de 3 wedstrijden ons sterkste kwart. De 5 starters begonnen terug aan de wedstrijd en nu was het Roel, Nipun en Tom die het tempo naar omhoog krikten. Bij hun drives, moest Asse alles dichtgooien waardoor de andere jongens vrijkwamen. Ook Luka vond een hot streak en moest meer dan eens foutief worden afgestopt.

We lieten Asse opnieuw wat dichter kruipen maar konden ze toch op een afstand houden wanneer we zelfs met 4 eerstejaars en één U16 (Sander) op het terrein stonden. Knappe prestatie van onze jonge Panters. We wonnen uiteindelijk met 84-68 na een mooie oefenpartij van beide teams.

Volgend weekend begint het echte werk. Meteen tegen een klepper van formaat: Elite Academy.