Panters U18 A – Elite Academy Antwerp A

58 - 142

15/09/2018

Voor een tweede keer in twee weken moesten we het opnemen tegen de toppers van Brasschaat. Deze groep staat buiten categorie in onze reeks, maar in Brasschaat speelden we een barslechte eerste helft. We hoopten deze keer progressie te tonen.

We startten de wedstrijd met Roel, een zieke Luka, een zieke Nipun, Robbe Lissens en Tom. We kregen voor deze wedstrijd wel steun van een paar U18B-spelers. De wedstrijd begon niet veel anders dan in Brasschaat want onze eerste pogingen gingen naast en de transitie van EA was verschroeiend. Zodra zij scoorden begon het: de full court press. Als we ons opstelden kenden we geen problemen, maar jammer genoeg lieten we bij momenten onze structuur achterwege en gaven we bij wijze van spreken assists aan hen om te scoren.

Luka, Roel, Robbe en Tom konden aanvallend een beetje weerwerk bieden, maar het resultaat was er: 20 – 74 aan de rust waarvan de helft van hun punten aan easy baskets door balverliezen van onze gasten. Tel daar nog eens bij dat wij aan minder dan 50% onze vrijworpen lukten en de easy buckets die we misten en we hadden misschien wel 35-40 punten gehad.

De kopjes bleven echter omhoog en net zoals het begin van september was deze groep heel volwassen. We begonnen uitstekend aan het derde kwart en brachten EA zelfs uit hun spel. Luka, Roel en Tom vonden hun groove en konden niet gestopt worden in dit kwart. Als ook Nipun en Sander zich begonnen moeien was het compleet. Het gevolg was een mooi en gelijk opgaand kwart. We scoorden 26 in het derde kwart.

Het vierde kwart was er sowieso teveel aan want onze vaatjes waren af en dat zag je in de defense. Waar we in Q3 sterk en alert waren, stonden we in Q4 vaak te slapen en stonden we soms aan de grond genageld.

Het jammere is dat we wel degelijk beter hadden kunnen spelen. Nu gaven we EA een degelijk kwart en ze werden met momenten gefrustreerd. Beeld je in dat we er twee konden geven, waardoor vaak het momentum kan keren in een wedstrijd. We blijven het zien als een stap vooruit. Ondanks de zware cijfers waren er weinig negatieve reacties.

Next up, een trip naar Duffel!