Panters U18 A – Fellows Ekeren BBC A

75 - 80

13/10/2018

Zaterdagochtend kregen we de nummer twee van onze reeks over de vloer. We wisten dat we top moesten zijn om de drie punten te pakken. We begonnen de wedstrijd met Sander, Kevin, Nipun, Roel en Tom. We startten aanvankelijk niet zo slecht want beide teams waren elkaar aan het aftasten en na 3 minuten stond het 5 – 9. Niets aan de hand dus. Enkele minuten later schakelde Ekeren in een hogere versnelling. 5 bommen later keken we tegen een stevige achterstand aan: 8 – 26.

De gemiddelde basketbalfan dacht wellicht: boeken toe. Coach Hans wist wel beter, want als er iets is dat deze groep typeert, dan is het weerbaarheid. Ekeren dacht wellicht ook dat de wedstrijd gespeeld was, maar de jonge Panters hadden andere plannen. Onder impuls van Luka, Roel en Tom begonnen we aan de comeback. De voorsprong ging traag, maar tegen de rust hadden we ons toch al wat meer in de wedstrijd gespeeld.

Na de rust begonnen we aan een even stevig tempo als daarvoor en we voelden de frustraties bij Ekeren. Ze konden zich niet losrukken om naar een easy win te gaan. Sander en Robbe speelden aan een stevig tempo. Tom kon Ekeren onder doel vaak in de problemen brengen. Luka stelde zijn vizier op scherm in zijn mid-range game en ook Nipun bracht wat creativiteit in de wedstrijd. Snel volgden Senne en Kevin met stevige drives en je voelde dat iedereen mee geloofde in de comeback.

We gingen Q4 in met heel wat zelfvertrouwen, al konden we niet altijd rekenen op een paar twijfelachtige calls. Luka was hot, maar ook Roel en Tom waren moeilijk te stoppen in de tweede helft. In de laatste minuten hadden we nog een paar kanen om het echt spannend te maken, maar het mocht niet zijn. Ekeren kreeg op het einde nog een paar continuation calls en zetten hun vrijworpen feilloos om. We lieten ons niet kennen en het feit dat we ons helemaal terug in de wedstrijd knokten was al een win op zich. Jammer genoeg moesten we in de slotfase Kevin verliezen met een blessure. Hij zal al minstens vier weken out zijn, wat wij zeker zullen voelen in onze defense.