Panters U18 A – Koninklijke Sint-Niklase Condors A

72 - 51

03/11/2018

Met de zure nederlaag van vorige week, wilden we dit weekend de win in de Pantershal houden. Op Sint-Niklaas kenden we een moeilijke wedstrijd en ook deze wedstrijd zou geen makkie worden. We moesten het stellen zonder Jason (blessure), Kevin (blessure) en Roel (mee met de U21). Hendrik maakte wel zijn rentree en dat tegen zijn ex-team.

Onze start was al weken niet te best en zou vandaag heel belangrijk zijn. Luka had de boodschap begrepen en begon met een furieus tempo aan de wedstrijd. Tom en Robbe deden mee aan een stevig tempo en Sint-Niklaas had moeite om te volgen. We konden hu gemiste shots heel goed afstraffen door snelle transitie en goede passing mooi af te werken.

In het tweede kwart kenden we aanvallend een dipje en moest Nipun ook even naar de kant in foutenlast. Vrijworpen bleken opnieuw een pijnpunt, want al het harde werk dat wij verrichten in onze acties konden we niet belonen door de gemiste vrijworpen. Gelukkig bleef de defense wel strak en had Sint-Niklaas geen goede dag in afwerking. Bij 33 – 28 werd het even bibberen, maar de focus was er.

In de tweede helft schoten we meteen in die vijfde en zesde versnelling. Opnieuw Luka en Tom, nu versterkt met Nipun, gingen er stevig tegen aan. Sint-Niklaas moest na een aantal minuten time-out vragen. Als dan ook nog acties van Sander, Senne, Hendrik en Seppe begonnen te komen, hadden wij alle vertrouwen in de win. Van dat punt aan begonnen we vlot te roteren en voelden we geen verschil van tempo langs onze kant.

Sint-Niklaas zakte dieper weg en kwam heel moeilijk tot scoren. In de laatste minuten gingen de moegestreden Luka en Tom naar de kant en namen de eerstejaars, met de nodige steun van Nipun (die met 18 ptn meer dan zijn duit in het zakje had gedaan!) het over.

Een knappe collectieve prestatie van onze jonge Panters tegen een 12-koppig Sint-Niklaas. Met nog een wedstrijd te spelen in de eerste ronde, kunnen we nu al spreken van een mooi parcours (EA buiten beschouwing gelaten). Coach Hans is al fier geweest op deze groep!