Panters U18 A – Oxaco Boechout A

54 - 100

05/01/2019

De nieuwjaarsresoluties waren nog niet echt bepaald, en dat was maar best ook want onze eerste partij na nieuwjaar was zeker niet de beste. We kregen een ongeslagen Oxaco op bezoek in de Pantershal en het was meteen duidelijk dat zij er waren met een missie. Die ongeslagen reeks zouden wij niet stoppen.

We begonnen de partij aanvankelijk niet zo slecht. In de eerste fase konden we gelijke tred houden en was de achterstand maar een paar puntjes. Oxaco was merkelijk groter en steviger dan ons, maar dat was niet de eerste keer dit seizoen dat dit gebeurde. Echter, na een time-out van Oxaco gingen ze in een zone press, en ook zone defense, waar wij geen antwoorden op vonden. De druk was hoog en goed en onze jongens speelden met te veel schrik. In defense werden we te eenvoudig geklopt (daar zal die weinige training wel voor iets tussen zitten). Roel moest heel snel naar de kant met 3 fouten en kon nooit echt in de wedstrijd komen.

Onze balverliezen werden keurig omgezet in scores en na Q1 stonden we al op 10 punten achterstand. Tom, Luka en Sander konden een paar acties maken die het Oxaco moeilijk maakten, maar de wedstrijd was volledig in de handen van de (heel aanwezige) Antwerpenaren. De defense was pittig en de refs lieten heel wat begaan.

In de tweede helft was het nog meer van hetzelfde. We kwamen dan wel vaker door hun press, maar brachten aanvallend te weinig creativiteit. Onze vrijworpen werden gemist en onze easy buckets wilden er niet in. Het Antwerps geweld zorgde ook voor wat frustraties bij onze spelers. De uitspraken van hun publiek hielp echter niet.

Een overall off-day voor onze U18. Die zijn er nog niet vaak geweest, maar die worden heel hard afgestraft in de Top 24. Heads up and on to the next one!