Panters U18 A – Phantoms Basket Boom A

77 - 66

01/12/2018

Na de forfait van vorige week konden we zaterdagmiddag onze eerste wedstrijd van de top 24 spelen. Dit tegen een oude bekende, Wannes, die vorig jaar in de kampioenenploeg van de U16 zat. Ook zijn nieuwe team deed het goed en knokte zich tot bij de top 24. Boom won hun eerste wedstrijd en was dus extra gemotiveerd om in Baasrode 3 punten weg te plukken.

Onze U18 konden terug rekenen op Kevin en Seppe die beiden terug kwamen uit blessure, en ook Jason kon onze rangen terug vervoegen. We begonnen de wedstrijd met Luka, Roel, Nipun, Tom en Robbe en ondanks onze grote motivatie om te winnen, begonnen we heel bleekjes aan de wedstrijd. Vooral in defense lieten we Boom doen wat ze wilden. Zowel Wannes als hun nr 8 konden vlotjes scoren en mooie combinaties maken. Het resultaat was dat wij na 10 minuten aan een comeback moesten beginnen: 17 – 27.

Vanaf Q2 was het een ander verhaal. Boom probeerde een zone defense. De inbreng van Sander zorgde voor een andere vibe en Sander begon dan ook meteen in ‘attack mode’ en zorgde voor een knappe drive en daarna nog eens een bom. De bank en spelers op het terrein waren geprikkeld en lieten zich niet meer kennen. De defense werd bijgeschroefd en Boom had meer moeite om te scoren. Luka, Roel en Sander duwden door en konden een kleine voorsprong forceren aan de rust.

Het derde kwart is al een afwisselend kwart geweest voor ons, maar zaterdag was het een goede. We lieten Boom niet uit onze greep en konden zelf toch nog onze weg naar doel vinden. Luka was on fire en moest telkens foutief afgestopt worden waardoor Boom wat in de problemen begon te komen. Roel en Tom bleven ook heel aanvallend spelen en daardoor konden we onze voorsprong behouden.

In het vierde kwart probeerden we de wedstrijd te controleren en gingen we vlot gaan roteren. We hebben Boom al een hele poos op een 12-tal punten gehouden maar met een minuut of 4 te spelen begonnen we te statisch te spelen en kwam er geen initiatief meer van onze groep. Luka en Tom vonden het welletjes en duwden nog even door om de eindstand vast te leggen.

Een goede eerste win in die top 24 zonder bijster goed te spelen. Na de winterstop ontvangen we de jongens van Oxaco, die hoog aangeschreven staan onder de coaches. Eerst nog beker en dan succesvol die examens afronden.

Luka: 31
Sander: 10
Senne: 0
Tom: 8
Nipun: 2
Roel: 14
Kevin: 2
Seppe: 2
Robbe: 6
Jason: 2