Panters U18 – Amon Jeugd Gentson A

73 - 86

12/10/2019

Vorig weekend won de U18 op vlotte wijze van Jeugd Gentson. Nu kwamen de Gentenaren naar Baasrode en hoopten we op een gelijkaardige uitkom. We begonnen alvast goed en konden naar 8-2 uitlopen. De tegenstanders werden goed door elkaar geschud door hun coach en kwamen met een andere ingesteldheid op het terrein.

Hun defensieve druk bracht onze jongens uit hun comfort zone en door onze lage intensiteit kon Gentson terug in de wedstrijd komen en zelfs haasje over doen. Bij Gentson was het vooral Nkezingabo die immens veel energie bracht. Hij werkte hard in defense en zorgde voor de nodige push. Dit was duidelijk een ander Gentson dan de week voordien. Het was ook een ander Panters, want waar we gewoonlijk zelf sterk zijn in team defense werden we nu vaak backdoor genomen, lieten we offensieve rebounds toe en second chance shots en begonnen we iets te vaak te hopen op fouten.

Nadat we een hele poos van het ‘kaske naar de muur’ gespeeld werden, schoten we eindelijk wakker, al was het 2,5 kwarts te laat. Gentson vertrok met een verdiende zege naar huis en wij konden terug naar de whiteboard om een nieuwe aanpak te hanteren.

Knappe prestaties worden nu teveel afgewisseld met heel teleurstellende prestaties. Waar de ambitie eerst was om de top van deze reeks te halen zullen we ons nu al goed moeten focussen om de top 4 te halen. Het grote potentieel van deze groep kwam er nog niet helemaal uit. On to the next!

Gouden sponsors