Panters U18 B – BJM-Gembas Knesselare

73 - 40

15/09/2018

Tijdens de afwezigheid van coach Ewout nam coach Hans het even over. We begonnen de wedstrijd met Sander L, Jason, Tobias, Arno en Seppe. Het waren Tobias en Arno die de toon zetten. Beiden heel actief in de beginfase en heel bedrijvig in hun acties. Jason volgde hen en kon met zijn drives mooi door de defense manoeuvreren.

Wij waren zelf in defense “te braaf” en lieten Knesselare vaak second chance shots. We lieten ze te makkelijk scoren. Captain Thijs kwam erop en begon er een tweede energieboost in te steken. Defensieve plays, drives naar doel en sterk in de rebound. Thijs had er zin in! Seppe VG kon dan niet echt rekenen op zijn secure afwerking onder doel, maar defensief was hij zoals steeds heel erg aanwezig. Sander Hermans begon stilaan zijn oude vorm te vinden na een blessure van een paar eken geleden. Hij sloot de eerste helft ook af met een positieve noot door in defense zijn tegenstander aan banden te leggen. We gingen rusten met een tiental punten voorsprong.

Coach Hans voelde in de kleedkamer dat de jonge Panters niet helemaal tevreden waren over hun eerste helft. Niet denderend in afwerking, defensief wat laks en over het algemeen niet helemaal op niveau. De tweede helft begon en de focus was er! Het waren opnieuw Jason en Tobias die de motor in gang zetten. Beiden scoorden vlot (de hele wedstrijd trouwens).

Sander Hermans en Quinten losten elkaar af en eisten de bal goed op om wat plays te lopen. Seppe Baert deed meer dan zijn best in zijn knappe acties, maar ook hij kon niet altijd even goed afwerken. Jasper toonde zich steeds meer en kon na een mooie drive naar de vrijworplijn. Kort nadien kon hij zich ook mooi vrijspelen en mooi afwerken. Robbe Vonck-Stevens was naast ijzersterk in defense, ook rustiger in offense. Hij bewaarde het overzicht en verdeelde het spel.

Bij Knesselare gingen de kopjes wat hangen en bij ons werd de gas iets minder ingeduwd naar het einde toe. We pasten mooi rond en zochten de vrije spelers. Na een magere eerste helft konden de Panters zich toch tonen in de tweede helft. De jongens beginnen elkaar beter te vinden op het terrein en bouwen wat vertrouwen op!