Panters U18 A – BBC Zele A

89 - 50

19/08/2018

Onze jonge Panters moesten het zondag opnemen tegen de buren van Zele. Net zoals ons is Zele een mooie mix van eerstejaars en een paar stevige tweedejaars.

We starten met Sander, Nipun, Roel, Kevin en Tom aan de wedstrijd.  Baasrode begon goed aan de wedstrijd en stond defensief sterk (net zoals tegen Zottegem vorige week). Aanvallend kregen we veel kansen en lieten we soms nog wat liggen. Zele kon in de beginfase nog gelijke tred houden met ons.

Vanaf het tweede kwart begonnen we onze draai te vinden en vooral Nipun en Luka voelden zich goed in hun vel. Luka, die speciaal op tijd vertrokken was uit vakantie om tegen zijn ex-ploeg te spelen, stelde niet teleur. Met een paar steals en leuke drives kreeg hij de hele bank mee op de voeten. Nipun had zijn beste benen mee en kon na een leuke actie zijn eerste in-game dunk realiseren. Verder knokten Tom en Roel ook mee in de bucket.

Tegen Zottegem was ons derde kwart niet goed en dat deed ons meteen de das om. Dat wilden we absoluut vermijden in deze partij. De jonge Panters hadden de boodschap begrepen en lieten Zele niet in de wedstrijd komen. Bij drives was er een goede helpside en 1 on 1 werden we moeilijk geklopt. De eerstejaars U18, waarvan een deel al een eerste wedstrijd had gespeeld voordien, stonden hun mannetje en liepen zelfs verder uit toen coach Hans alle tweedejaars even naar de kant haalde. We wonnen uiteindelijk vrij makkelijk de wedstrijd met 89-50.

Een leuke wedstrijd met een goede ingesteldheid bij onze gasten.