Panters U18 – BC Guco Lier Vzw A

87 - 89

27/10/2018

Zaterdag kregen we de Lierenaren op bezoek in de Pantershal.Lier was aan een stevige remonte bezig in de reeks en wat bleek is dat zij vooral een heel sleche seizoensstart hadden. Inmiddels hadden ze al een paar wins bijeen geraapt waardoor deze wedstrijd voor ons ook heel belangrijk was naar rangschikking voor de volgende ronde toe.

We gingen in Liereke Pleziereke met 2 punten winnen na een nagelbijtende wedstrijd. Wij verwachtten vandaag niet anders. We moesten het jammer genoeg stellen zonder Kevin (blessure), Hendrik (blessure), Jason (blessure) en Seppe (andere verplichting). Lier kwam echter ook niet compleet voor de dag en had ook maar 8 spelers waar het beroep op kon doen. Guco begon echter beter aan de wedstrijd. Ze combineerden vlot en straften ons af wanneer we bleven hangen na een gemist shot. Gevolg was 7 – 14 na enkele minuten.

Met een beperkte kern viel het op dat iedereen meer actief initiatief nam in deze wedstrijd. We werden in de beginfase op sleeptouw genomen door Tom en Roel. Daarna pikte Luka in, maar ook Nipun had een heel belangrijke rol in deze wedstrijd. Sander kwam erop en had zijn vizier bijgesteld en ook Senne maakte een grote impact op deze wedstrijd.

Zoals te verwachten was deze wedstrijd op en af. Fast-paced basketball, met mooie combinaties, vlotte balrotaties en een degelijke afwerking aan beide kanten. We gingen met een achterstand van twee punten rustn, maar voelden dat het ook onze kant kon opgaan. Het derde kwart zou zo belangrijk worden!

Ondanks de motivatie die we hadden, begonnen we niet goed aan Q3. Wat we zo sterk als collectief deden in de eerste helft vergaten we nu te doen in de tweede helft. Lier was dodelijk efficiƫnt en twijfelde niet als wij fouten maakten. Toen we in foutenlast kwamen, waren de Lierenaren ook heel sterk vanop de vrijworplijn. Het gevolg was een tiental punten achterstand. Uitgeteld zou je denken, maar daar dachten de U18 anders over. Tom knokte inside en outside voor elke bal en Lier had geen antwoord op zijn acties. Luka vond stilaan zijn draai, maar het was weer Nipun die met enkele driepunters de kloof kon dichten. We stonden dus terug bij.

Het vierde kwart was opnieuw de kans om over Lier te wippen, maar opnieuw kenden we een dipje waardoor we 11 punten achter kwamen te staan. In het vierde kwart moesten we ook Nipun met vijf fouten naar de kant zien gaan. Gelukkig is het vierde kwart Luka’s specialiteit en kon hij, samen met Roel, opnieuw een comeback inzetten. Lier was even het noorden kwijt en zo hadden we opnieuw een kans om de wedstrijd te winnen.

Met een 12-tal seconden te gaan (beide teams in foutenlast) en 1 puntje achter, stond Luka op de vrijworplijn. Hij scoorde zijn vrijworp koelbloedig en dus konden we een stop proberen forceren. Even leek het erop dat Robbe een steal te pakken had en foutief werd afgesopt, maar het werd een no-call. Lier shotte, miste, maar kon via een second chance shot alsnog scoren wat ook meteen zorgde voor de win.

We verloren een wedstrijd waar we zeker een win hadden verdiend. In de slotfase kregen we een paar jammere calls tegen, maar de realiteit was dat Lier hun vrijworpen hadden omgezet en wij niet. Coach Hans stopte met tellen na 7 gemiste vrijworpen. Als we er daar 3 van hadden gescoord, wonnen we de wedstrijd. Lier was nooit klaar met onze U18 en dat is nogmaals de kracht van deze groep. Ze geven niet snel op. Sterke prestatie gasten! Jammer van het resultaat.