Panters U18 – Crelan Okapi Aalstar A

55 - 84

10/08/2019

In onze eerste oefenwedstrijd namen onze jonge Panters het op tegen Okapi Aalst. Ex-assistent coach van onze A-ploeg was de man aan het roer bij de Aalstenaars. We begonnen de wedstrijd met 9 spelers waarvan er twee letterlijk net uit verlof kwamen (Tobias, Wout).

We begonnen goed aan de wedstrijd. Robbe en Sander bepaalden het tempo (dat heel hoog lag), maar Aalst ondervond geen moeite met de snelheid waarmee we heen en weer gingen. We gingen met 17-21 tevreden naar de bank na Q1.

In het tweede kwart voerde Aalst de druk op en begonnen wij een beetje als een ‘kieken zonder kop’ te spelen. De ball movement die we in Q1 hadden was weg en hadden we geruild voor 1 versus 5 acties waarbij we niet terug liepen in defense. Aalst strafste ons daarbij af in transitie. Veel meer konden we niet zeggen over ons tweede periode waarin we amper 4 punten maakten na heel wat gemiste kansen.

De jongens wisten dat ze geen goed tweede kwart speelden en wilden zich duidelijk herpakken. In het begin van de tweede helft toonden we opnieuw wat we waard zijn en waren het vooral Sander en Thomas die onze run startten. Vlotte drive and dishes eindigden in open shots die we nu wel konden maken. Aalst nam een time-out om bij te sturen.

In Q4 begonnen we de vermoeidheid opnieuw te zien, en leden we opnieuw wat balverliezen, maar we kenden geen dip zoals in het tweede kwart. We begonnen nog degelijk aan het laatste kwart, maar zwakten af naar het eindsignaal toe.

Een goede eerste test en ondanks een stevige dip in Q2 kunnen terug blikken op 3 mooie kwarts tegen een sterke tegenstander. Next up, Zottegem.

Remy: 0
Vonck-Stevens: 1
Baert: 2
Legroux: 17
Malfliet: 8
Debbaudt: 3
Leniere: 16
Lissens: 6
Bormans: 2

Gouden sponsors