Panters U18 – Fellows Ekeren BBC A

70 - 72

28/09/2019 - 11:00

Na de knappe prestatie op Laarne waarbij we het veel spannender gemaakt hadden dan nodig, wilden we ons nu lanceren om naar die top of the group te klimmen. Ekeren had nog geen al te best parcours afgelegd, maar bleek ook nog nooit echt compleet te zijn. Met een ex-Giants coach was het zeker geen ploeg om te onderschatten.

Toch was het duidelijk dat wij de betere ploeg waren. We konden keer op keer naar doel geraken, maar er leek een deksel op de ring te liggen. Mooie drives tussen 2 Ơ 3 verdedigers leek eenvoudig, maar de bal effectief scoren, dan weer niet. We zagen Wout ook uitvallen in de beginfase. Ekeren kreeg minder kansen, maar ging wel efficiƫnter te werk en kwam voor 4-8, maar de aansluiting was er voor ons en we moesten tevreden zijn met een povere 10-10 aan het eind van Q1.

In Q2 bleven we precies in de modder steken en lieten we Ekeren het spel bepalen. Via Mukum (nr 8, ook ex-Giants) namen zij de wedstrijd in handen. Van 14-19 begonnen we dan eindelijk wat puntjes te maken via Tobias, Sander, Thomas, Seppe en Robbe en konden we over Ekeren huppelen naar 35-29.

In Q3 beginnen we aanvankelijk goed. Met nog 2 minuten te gaan hadden we de voorsprong een beetje uitgebouwd en stond het 55-47. De scorende motor was in gang geschoten, maar de defensieve motor had een probleem. Het was opnieuw Mukum die zijn ploeg bij bracht en in een paar minuten tijd stond het 57-53.

Q4 was voor Ekeren het kwart van Ojo (nr 9). Hij nam talloze offensieve rebounds die hij vaak ook keurig afwerkte. Hij duwde Ekeren naar de leiding. We gingen dan wat back-and-forth, maar in de slotfase is het opnieuw Ojo die nu een bom gooit waardoor we 2 punten achter komen met een paar seconden te gaan. In een hectisch slot kan Ekeren nog een vrijworp scoren waardoor ze 3 punten voor komen te staan. Sander kan een vrijworp versieren, maar we moesten meer hebben. Hij scoor zijn eerste, mist zijn tweede doelbewust, de bal komt alsnog bij Jason terecht die goed gedekt werd en het laatste shot werd gemist.

We wisselen topwedstrijden af met serieuze dompers en moeten een constante zien te vinden. We moeten ook kunnen winnen als we offensief niet top zijn. We misten een 10-tal easy buckets en ook een 6-tal vrijworpen die ons uiteindelijk fataal werden. We zien dat er veel potentieel in de groep zit, maar die komt er niet altijd uit. We werken verder!

Van Limbergen: 0
Bormans: 0
Remy: 6
Dours: 2
Vonck Stevens: 0
Debbaudt: 0
Legroux: 27
Malfliet: 0
Zonnekein: 6
Leniere: 11
Lissens: 9
Van Gucht: 9

Gouden sponsors