Panters U18 – Horticult Kontich Wolves A

74 - 58

07/09/2019

Na de zware voorbereiding (waarin we geen wins konden versieren) en de tegenvallende seizoensopener tegen Laarne, waren onze jonge Panters gebrand op een eerste zege.

We voelden allemaal de extra ‘druk’ om wat punten op het bord te zetten. Sander, Thomas, Wout, Robbe en Senne verschenen aan de tip-off. Ze misten hun start absoluut niet, want in een mum van tijd liepen onze jongens uit naar 8-0 en moest Kontich na 11-2 een time-out nemen om de flow te doorbreken. Het waren niet meteen de usual suspects, maar wel een stilaan fitte Senne die de ploeg op sleeptouw nam. Van defensive stops, tot offensive rebounds. Hij was duidelijk blij dat hij terug fit op het terrein stond.

Halfweg het eerste kwart namen we wat gas terug en begonnen we wat easy buckets te missen waardoor Kontich toch nog in de wedstrijd kon blijven. Via Robbe, Senne en Sander konden we Q1 afsluiten met 19-10
In Q2 lieten we Kontich even dichterbij sluipen (19-13) om daarna ons offensief arsenaal even open te trekken. Wout beet de spits af, gevolgd door Robbe en Sander waarna Thomas de estafette overnam. Senne sloot aan en het kwart werd afgesloten door een schitterende pas van onze big man Seppe naar Jason die mooi de eerste helft kon afwerken. Met 46-27 gingen we met vertrouwen naar de kleedkamers.

Tobias en Robbe openden de score voor ons in de tweede helft. Kontich had een andere tactiek in de tweede helft en ging over in een zone defense. Onze jongens pasten zich goed aan na een woelige beginfase en begonnen de bal goed rond te spelen. We kregen open shots en maakten ze ook. Sander, Robbe Vonck Stevens en Thomas konden hun graantje meepikken. Na 30 minuten stond het 62-47.

Onze grote honger leek wat gestild waardoor we in het 4de kwart een beetje stagneerden. We lieten soms een goed shot, voor een minder goed shot. Dribbelden iets te veel en zagen toch wat easy buckets gemist worden. Een goede win voor onze jonge gasten, die met het nodige vuur aan de wedstrijd begonnen.

Van Limbergen: 10
Bormans: 0
Remy: 2
Dours: 2
Vonck Stevens: 5
Debbaudt: 0
Legroux: 23
Malfliet: 4
Zonnekein: 0
Lenière: 16
Lissens: 12
Van Gucht: 0

Gouden sponsors