Panters U18 – KBBC Upkot Sparta Laarne A

56 - 60

31/08/2019

Voor onze eerste competitiewedstrijd ontvingen onze U18 de boys van Laarne. Beide Seppes en Arno konden niet meespelen. We zagen Thijs terugkomen uit vakantie en ook Senne en Wout kwamen terug uit blessure. De wedstrijd begon heel moeizaam voor beide teams. De zenuwen van een nieuw seizoen waren duidelijk merkbaar. Sander en Thomas zetten onze eerste puntjes op het bord, maar het was vooral Laarne dat beter in de wedstrijd zat. We zagen 10-11 op het bord na Q1.

In Q2 hielp Sander ons naar 22-17 en konden Thomas en Robbe onze voorsprong uitbouwen naar 25-17. Onze strakke defense werd niet zo goed ontvangen en al snel in Q2 zagen we het rood bordje omhoog gaan en kon Laarne zich via vrijworpen terug in de wedstrijd spelen. We moesten tevreden zijn met een bescheiden voorsprong van 30-27 bij de rust ondanks een sterk tweede kwart.

We begonnen de tweede helft zoals we de eerste eindigden, met vuur. 30-36 ging naar 44-41 en dan via Wout en Sander naar 51-41. Onze jongens speelden vrij en efficiƫnt. Foutenlast was al een probleem in de eerste helft, maar dit werd zeker niet beter in de tweede helft. Robbe L (onze enige grote jongen) moest in de eerste helft al vroegtijdig zitten met 3 fouten en pakte al snel zijn 4de fout. In een vrij cruciale fase zagen we Thomas uitvallen met een knieblessure en seconden later was het Robbe die naar de kant moest met zijn vijfde fout.

We begonnen Q4 dus met wat extra druk op de schouders. Laarne rook bloed en kon via Walrave schade aanrichten onder doel. Diezelfde Walrave zorgde met 2 bommen voor een voorsprong. Wij vonden geen antwoorden meer en door de zenuwen vergaten we te scoren. Een jammer verlies voor onze U18 in een partij waar ze de betere ploeg waren maar geen vuist konden maken. 37 vrijworpen voor de tegenpartij versus 24 voor ons deed ook zeker geen deugd. Al zeker niet als we maar 10 van onze vrijworpen konden afwerken. We trekken onze lessen uit deze partij en gaan vol enthousiasme naar de volgende wedstrijd!

Van Limbergen: 3
Dours: 0
Remy: 2
Hermans: 0
Vonck Stevens: 0
Legroux: 30
Malfliet: 7
Debbaudt: 2
Leniere: 7
Lissens: 5
Bormans: 0

Gouden sponsors