Panters U18 – Koninklijke Sint-Niklase Condors A

82 - 42

27/10/2019

Het hele seizoen konden we geen constante resultaten brengen. We gingen van hoge hoogtes, naar lage laagtes. Na een win, kwam meestal een loss dit seizoen. Met Sint-Niklaas op bezoek, waren we gemotiveerd om die constante erin te brengen. Met een paar ex-Condors in onze rangen waren we klaar voor de wedstrijd. We moesten het stellen zonder, Seppe, Jason, Thijs en Tobias. Bill (U16) kreeg een kans om de groep te vervoegen.

We begonnen niet slecht aan de wedstrijd, met 6-0 na een paar minuten. We brachten onszelf echter steeds in moeilijkheden. We namen een steal en gaven de bal dan ‘zomaar’ weg door een slechte pas, of konden een goede pas niet afwerken. Bovendien waren onze jongens iets te happig naar die steals en dat had de wedstrijdleiding gezien. Het gevolg was dat we een paar jongens vroegtijdig naar de kant moesten halen met foutenlast. Sint-Niklaas kon enigszins in de wedstrijd blijven door onze lazy footwork. Ze maakten slechts 24 punten waarvan zeker de helft vanop de vrijworplijn. Het resultaat was 34-24 na 20 minuten.

Na de rust vonden onze boys het welletjes en hadden ze beslist om zichzelf niet meer in de weg te staan. Defensief waren we nu top en verzorgden we onze rotaties heel goed. Offensief klikte het plots. Sander vond zijn weg naar de ring, Thomas volgde met een paar mooie acties waarbij hij een steal kon omzetten tot een finish. Bill, die in zijn eerste partij goed speelde, kon ook een paar steals afwerken met een coast-to-coast. Robbe L, die al 4 fouten had in Q2, kon toch zijn duit in het zakje doen.

Q4 bleven we toch doorduwen en zorgden we via goede ball movement voor meerdere kansen voor iedereen. Bijna iedereen kwam aan scoren toe. Sharing is caring leek het motto. Een mooie tweede helft moet ons nu motiveren om die intensiteit ALTIJD te brengen. On to the next one!

Van Limbergen: 6
Sanang: 8
Hermans: 4
Vonck Stevens: 0
Baert: 1
Legroux: 25
Malfliet: 4
Zonnekein: 6
Lenière: 17
Lissens: 10
Debbaudt: 1

Gouden sponsors