Panters U18 – LDP Donza A

61 - 73

18/08/2019

Voor onze derde oefenwedstrijd speelden onze U18 tegen LDP Donza A. Zij zullen ook aantreden in Niveau 2 maar in een andere poule. De Gentenaren kwamen met een volle bank naar de Pantershal. Wij zagen Jason en Jasper aansluiten, maar Seppe dan weer vertrekken. We konden op 8 panters rekenen.

Wij begonnen met dezelfde 5 van vorige week (die goed uit de startblokken schoten), maar mistten deze keer onze start volledig. LDP smeerde ons meteen een 0-8 aan en we moesten op achtervolgen aan. Na een time-out begonnen onze jonge Panters terug te basketten. Met Wout en Sander die de toon aangaven, begonnen we aan een comeback. Tobias kon ook opnieuw goed bediend worden met fastbreaks, maar onze scores bleven nog wat uit. 12-17 na het eerste kwart.

In het tweede kwart laten we LDP opnieuw het tempo aangeven en lopen ze meteen wat uit en gaat het even naar 14-24, maar na 5 minuten en enkele leuke fases van Sander komen we naar 25-26 en nam de Gentse ploeg een time-out. We gingen dan even weg van het gameplan en lieten de tegenstanders opnieuw doorduwen. Het resultaat was 27-35 ruststand.

We voelden dat er meer in zat, maar kwamen altijd dat tikkeltje te kort om erover te kunnen gaan. Al vrij vroeg in de tweede helft zagen we Jason uitvallen met een enkelblessure. Dus moesten we met 7 verder, waarvan er al een deel met foutenlast zat. De Panters bleven echter vechten en dat loonde zich want na 4 minuten stond het 37-41, maar opnieuw konden we geen vuist maken en lieten we LDP terug uitlopen naar 44-52. Seppe was heel actief in de offensive rebounds, maar ook Sander, Robbe en Wout toonden van hun beste kant. We moesten wel opnieuw een kleine kloof laten om het derde kwart af te sluiten. 46-53

In het laatste kwart voelden we dat de vermoeidheid de bovenhand nam. We leden veel balverliezen maar misten vooral veel shots/lay-ups die we anders niet zouden missen. LDP bleef roteren en kon onze missers afstraffen in transitie. Het ging van 48-55 naar 48-60 waarna de coach even een time-out nam om de jongens wat rust te geven. We toonden dan nog even een vonk, onder leiding van onze Vonck-Stevens en klommen terug naar 54-60. We zagen dan ook Wout uitvallen met een enkelblessure. Kort daarna zagen we Arno zijn vijfde fout krijgen en moesten we zonder vervanging verder. We konden nog even 56-66 aanhouden maar LDP duwde dan door en uiteindelijk verloren we met 61-73.

Ondanks de tegenslagen toch een degelijke partij van onze jongens. We zagen heel mooie dingen maar misten het karakter nog een beetje om all the way te gaan. Met een paar blessures en nog een paar jongens op vakantie zullen we nog even moeten wachten om de volledige groep in actie te zien, maar we blijven verder werken!

Malfliet: 10
Dours: 2
Remy: 7
Vonck Stevens: 10
Baert: 5
Legroux: 24
Debbaudt: 1
Zonnekein: 2

Gouden sponsors