Panters U21 – Racing Brugge A

79 - 68

09/12/2018

Panters was samen met Brugge ongeslagen in de tweede ronde bij de landelijke U21. Door allerlei blessures beschikte Panters echter maar over 5 fitte spelers. Veel rotatie mogelijkheden waren er dus niet. Maar de U21 liet dit niet aan hun hart komen en begon het best aan de wedstrijd en liep direct uit door scores van Denotté en Van Hoyweghen. Brugge was niet goed wakker en kreeg offensief weinig klaar. Panters was zeer actief in defense. Lamers en Saey zorgen voor veel defensieve druk en creëerden veel open shots voor de ploeg met hun drives. Vermeulen pakte dan weer heel veel rebounds waardoor er na quarter 1 een voorsprong van 9 punten was: 18 – 9.

Panters blijft het tempo bepalen in het tweede quarter en blijft zeer vlot spelen in offense, maar blijft vooral hard als ploeg werken in defense waardoor Brugge geen punt dichterbij komt: 34 – 25. Ook in het derde quarter blijft Panters zeer volwassen spelen. Denotté en Van Hoyweghen blijven aanvallend zeer vlot scoren terwijl Saey, Lamers en Vermeulen hun kapot blijven werken. Ondanks geen rotatiemogelijkheden blijft Panters puur op mentaliteit en teamwork de best spelende ploeg: 50 – 40.

De vermoeidheid begint, logischerwijs, een rol te spelen bij de U21 waardoor Brugge toch tot op 4 punten kan komen. Maar Panters weigert te breken en onder luide steun van de 6de man (zowel op de bank als in de tribune) loopt Panters op karakter terug uit tot 10 punten. Denotté zorgt met 13 punten na elkaar dat Brugge niet meer dichterbij komt. Panters neemt zo met 5 spelers een oververdiende zege na een zeer sterke teamprestatie: 79 – 68.