Phantoms Boom A – Panters U21

66 - 67

27/10/2018

Panters is nog steeds ongeslagen in de competitie. Vandaag maakte het wel de moeilijke verplaatsing naar Phantos Boom, een grote sterke ploeg, tweede in de stand.

Panters begint weer goed aan de wedstrijd, door scores van Saey, Debakker en Van Hoyweghen loopt het direct enkele punten uit. Maar vooral defensief wordt tegen het veel grotere Boom inside een sterke job gedaan. Hun grote jongens krijgen weinig goede mogelijkheden waardoor Boom niet verder komt dan 7 punten. 7 – 15 na het eerste quarter.

Het tweede kwart kruipt Boom in een agressieve zone defense. Panters weet even niet meer hoe het moet basketten en scoort maar 4 (!) punten over 10 minuten. Boom komt offensief wel beter in de match maar mist gelukkig nog heel wat easy baskets waardoor de achterstand bij de rust nog beperkt is: 26 – 19.

Na de rust toont Panters dat het wel kan scoren tegen de zone defense. Aelbrecht, Van Hoyweghen Tuyaerts en Lamers zorgen voor meer offensieve bewegingen en scores. Heel de ploeg steekt een tandje bij in defense waardoor we terug over Boom gaan: 44 – 45.

In een spannend vierde quarter kan Boom 4 min voor het einde nog eens uitlopen tot 59 Р51. Panters weigert op te geven en maakt via Vermeulen en Denott̩ terug de aansluiting. 40 seconden voor het einde staat Panters 4 punten achter. Een driepunter van Tuyaerts zorgt voor 66 Р65. Daarna dwingt Panters dat Boom de bal buiten speelt. Een nieuwe time-out zorgt ervoor dat Van Hoyweghen op de vrijworplijn komt. Deze scoort beide vrijworpen waardoor Panters 1 punt voorstaat. Boom slaagt er niet meer in om tot een score te komen.

Panters wint na een spannende slot met 66 – 67 en haalt hierdoor een knappe 8/8 in de competitie en is al zeker van de eerste plaats in hun reeks.