Remant Basics Melsele-Beveren A – Panters U18

72 - 54

28/08/2019

Voor de laatste oefenwedstrijd van de voorbereiding was het opnieuw een niveau 1 ploeg die met een sterke U16-lichting van vorig seizoen, vinnig aan de start begon. Aanvankelijk deden we goed mee, maar daarna vielen we terug in de efficiëntie van tegen Zele. We geraakten waar we moesten zijn, maar konden de bal niet door het net krijgen. Melsele kon rekenen op heel wat lengte onder doel en daar kenden we wat moeite mee. In de rebounding blijft het even zoeken voor ons. 26-11 na 10 minuten.

In Q2 zagen we een ander Panters. Thomas en Robbe L vonden het welletjes en gingen in de aanval. Drives van Thomas moesten foutief afgestopt worden en strakke defense van Tobias en Robbe VS zorgden dan weer voor steals van Robbe L die keurig kon afwerken. Melsele had even moeite met onze comeback en aan de rust zagen we een hoopgevende 38-30.

Al vroeg in de wedstrijd zagen we Sander Legroux naar de kant gaan met een blessure en laat in het tweede kwart hadden onze enige twee ‘big’ guys Seppe en Robbe L 3-4 fouten. Bovendien was Robbe onze ‘hot hand’. Het ging geen eenvoudige tweede helft worden.

In de sauna van ’t wit Zand begonnen we aan de tweede helft en die misten we volledig. Melsele wilde ons meteen bij de keel grijpen en kon in de beginfase 3 à 4 steals na elkaar verzilveren die ze dan ook omzetten naar doelpunten. De kloof was er terug. Opnieuw klauwden we terug in de wedstrijd en probeerden we via defensive stops bij te benen. Die werkten met gemengd succes want we bleven onze open shots krijgen en zorgden voor goede drives die vaak foutief afgestopt werden. De vrijworplijn blijft voorlopig niet ons geliefkoosde plek. 54-42.

Halfweg het derde kwart zagen we ook Sander Hermans uitvallen met last aan de knieën. We hadden nog 8 spelers over en probeerden Robbe L opnieuw in te zitten en voelden meteen dat het echt wel zijn dag was. Hij maakte onmiddellijk een impact en we konden wat weerwerk bieden. Samen met Thomas (die ook een heel sterke partij speelden) konden we het vierde kwart goed starten. Tobias kon een paar keer gelanceerd worden en ook Seppe probeerden we te bedienen onder doel (maar die werd opgewacht door hun twee big guys).

Robbe kreeg zijn vijfde aangesmeerd en Jasper moest het reboundwerk overnemen. We voelden dat de hitte en de vermoeidheid hun werk begonnen te doen en de achterstand dikte aan. Een wedstrijd met ups and downs. Als we het allemaal een beetje kunnen ‘opkuisen’ staan er goede dingen aan te komen. We hebben een paar heel mooie zaken laten zien, maar ook wat minderen. On to the next one!

Sander L: 2
Sander H: 2
Jason: 5
Tobias: 7
Seppe VG: 1
Robbe L: 11
Jasper: 2
Thomas L: 20
Robbe VS: 4

Gouden sponsors