Silaba Zelzate A – Panters B

76 - 86

18/11/2018

Nadat Panters B zich op de middag had versterkt met kiekens (doordenkertje), vertrokken we met z’n allen naar Zelzate om daar op een mooie zondagnamiddag een topprestatie neer te zetten. De sfeer zat goed, de opwarming was best nog ok, maar toen begon de wedstrijd.

Wij waren niet wakker en konden in de beginfase geen vuist maken. Defensieve afspraken vielen in het water en dhr. Stuyvaert knalde er samen met Heyse duchtig op los tegen onze zwakke defense. Aanvallend was het allemaal te statisch en buiten Lars, Bruno en Nicholas kwam er niemand op gang. Na 13 minuten spelen stond we maar liefst 41 – 16 achter. Coach Nils nam opnieuw een time-out, er werd opnieuw van defense gewisseld en plots sloeg onze motor toch op gang onder impuls van een beresterke Lars die al 17 punten had in de eerste helft. Arne kon Seck meer en meer uit de wedstrijd houden en begon zelf ook te scoren. Enkel bommen van Lars en Nicholas brachten ons naar een 45 – 40 ruststand. Opnieuw een wedstrijd dus en op 7 minuten tijd de achterstand bijna volledig opgehaald.

Aan de rust nog enkele zaken bijsturen, maar vooral mekaar oppeppen en we waren opnieuw vertrokken onder leiding van een sterke Wouter. De X-factor in de tweede helft was zonder twijfel Arne die ons erop en erover bracht. Eerst met enkel shots van op afstand en dan met “the play of the day” met een dunk na een heerlijke dribble move waarmee hij 2 verdedigers in de wind zette (die jongens hebben zich vandaag ziek gemeld met een snotvalling). Iedereen kwam plots tot scoren en er werd zowel aanvallend als defensief als ploeg gespeeld. De extra pas werd gegeven, waardoor we open shots kregen. Tiele, Nicholas, Arne en Lars konden daar maximaal van profiteren. Eindstand 76 – 86.

Het heeft er even naar uitgezien dat het kieken ons genekt zou hebben, maar we hebben ons als team fantastisch herpakt. Wij konden als coaches enkel tevreden zijn met die effort van 10 spelers die voor mekaar vochten! Chapeau ook aan onze jonge gasten die defensief enorm mee gevochten hebben. Supporters graag op post voor de belangrijke match vlg week tegen Ninove!

Lars Moortgat: 17 - 4
Michiel Van Den Eede: 1 - 2
Pieter-Jan Tuyaerts: 0 - 2
Wouter Christiaens: 0 - 4
Nicholas Janssens; 8 - 8
Arne Saerens: 6 - 15
Jens Debakker: 0 - 0
Michiel Tieleman: 0 - 5
Bruno Baert: 6 - 2
Sebastiaan Adriaenssens: 2 - 4