Geschiedenis

Een stukje geschiedenis

Tot 1980 speelde en trainde Panters Baasrode buiten. Vooral in de winter was dit geen leuke aangelegenheid, noch voor de spelers, noch voor de supporters. Zelfs bij vriesweer mocht men geen lange broek dragen. Om te weten of het werkelijk te koud was om te spelen moest men een emmer water uitgieten en als dit niet binnen de vijf minuten vastvroor werd er gespeeld. Ook kleedkamers waren amper aanwezig.

Vanaf 1980 ging de club eerst drie jaar naar de sporthal van Grembergen. Eén seizoen speelden ze in Buggenhout en twee seizoenen in de Sporthoeve in Baasrode. Het ontbreken van een eigen zaal vormde echt een probleem. Dus was er het idee om zelf een zaal in te richten. Panters’ voorzitter François Dierick gooide een gedurfd voorstel op tafel. Men kocht een fabriekshal in de industriezone te Dendermonde. Deze werd afgebroken en heropgebouwd op de Schuurkouter te Baasrode op de gronden die door de stad ter beschikking werden gesteld.

Panters Baasrode werd de eerste basketbalvereniging in Vlaanderen die zelf een zaal bouwde. Het werd een realisatie waar elkeen met ontzag en bewondering naar opkeek. Tientallen Baasrodenaren spendeerden, zonder de minste vergoeding, hun laatste seconde vrije tijd aan de Pantershal.

Tot op heden speelt de club nog steeds in hun geliefde Pantershal waar buiten het basketgebeuren ook diverse activiteiten worden georganiseerd: de Pantersfeesten, het Galabal enz.

Gouden sponsors