Trainen en spelen

Meer en meer jonge jeugdspelers

De bedoeling van BBC Panters Baasrode is in de eerste plaats om voor iedere jonge speler de sport ‘Basketbal’ aan te bieden. We zijn erg trots op het feit dat we elk jaar meer en meer jonge jeugdspelers binnen onze club mogen verwelkomen. We proberen dan ook voor iedere gemotiveerde jonge basketter een aanbod te hebben.

Basketschool

Onze basketschool laat nieuwe spelers kennismaken met onze fantastische sport. Dit is een geweldige manier om te proeven van de sport. Tijdens deze initiatie wordt de basis aangeleerd en worden de fundamenten gelegd om daarna een mooie start te maken bij de juiste leeftijdscategorie. De basketschool wordt gegeven voor kinderen t.e.m. 12 jaar.

Eens onze spelers ouder worden en de sport meer en meer onder knie krijgen, vinden zij binnen onze club een jeugdopleiding op landelijk niveau met jonge, gemotiveerde en gediplomeerde coaches. Vanaf Miniemen spelen al onze ploegen landelijk. Wij vinden het belangrijk om dit niveau aan te bieden met het oog op de doorstroming naar onze verschillende seniorploegen.

Onze club is zo gestructureerd dat elke jeugdspeler op termijn een kans zou moeten krijgen om op het juiste seniorniveau te spelen. Onze club heeft zelf 2 heren seniorploegen.

Samenwerkingsverband

Onze samenwerking met de andere clubs in de ruime regio van Dendermonde zorgt er ook voor dat de mogelijkheden voor onze jeugdspelers nog uitgebreider zijn dan voorheen. Recente samenwerkingen met BBC Zele, BBC Grembergen, BBC Hamme en BC Opwijk tonen aan dat er muziek zit in dit initiatief. En onze jeugdspelers worden er beter van.

Meer info? Neem contact op met onze jeugdcoördinator Frankie Luypaert.

Frankie Luypaert

Gouden sponsors