Coacheswissel Panters A

Coacheswissel Panters A

Beste lid van de Panterfamilie,

Ondanks de corona-perikelen die iedereen wel kent en de moeilijkheden die dit met zich mee brengt, blijven we bij Panters constant werken aan de toekomst.
Onze sportieve cel tekent momenteel de krijtlijnen van het seizoen 2022-2023 uit.

Het zit in het DNA van onze club om mensen te laten doorstromen vanuit de jeugd naar ons tweede team en dan naar onze A-ploeg.
Wij geloven sterk in dit proces en dat heeft al zijn vruchten afgeworpen voor spelers én voor de club.

De voorbije jaren hebben vooral spelers de overstap gemaakt, maar volgend seizoen zal ook een coach dit traject volgen.
Nils Moortgat zal voor het seizoen 2022-2023 de overstap maken van Panters B naar Panters A.
Zo willen wij alweer een jonge coach lanceren op het niveau van 2de Landelijke.

Onze huidige coach Tim Van Buggenhout kiest na 3 jaren als coach van onze A -ploeg voor een nieuwe uitdaging op een hoger niveau.
Tim blijft evenwel sterk betrokken bij Panters Baasrode. Hij zal werken als “Coach-the-Coach” bij onze club en vanuit die rol onze (jeugd-)coaches begeleiden in hun coachestraject en ontwikkeling.

Tim blijft ook fungeren als klankbord en als bewaker van de basketfilosofie van onze club. Hij zal dus mee aanwezig blijven om de sportieve lijnen uit te zetten in samenspraak met onze jeugdcoördinator, de sportieve cel en de coaches van de bovenbouw.

Voor de vrijgekomen coachespositie bij Panters B in 1ste Provinciale is de sportieve cel op dit moment de verschillende mogelijkheden aan het evalueren en bekijken. Wij zijn er van overtuigd dat we met de juiste aanwerving ons opgebouwde proces van “leren, groeien en doorstromen” kunnen verder zetten en uitbouwen.

Wij willen Tim nog eens uitdrukkelijk bedanken voor zijn inzet en engagement van de afgelopen jaren. Wij zijn als club zeer tevreden dat we hem aan boord kunnen houden en dat hij bereid is om zijn nieuwe rol op te nemen.

Nils en de andere coaches wensen wij heel veel succes bij de nieuwe uitdagingen van het komende seizoen!

Aan alle Panters en hun familie een mooi en sportief 2022 gewenst. Hou het veilig!

Gouden sponsors