Nieuwjaarsbrief BBC Panters

Beste ouder, speler en sympathisant

 

Wat een raar seizoen is dit…

Net als bij zoveel andere sportclubs dient ook onze vereniging zwaar weer te trotseren.

Terwijl de lage ringen (tem U12) slechts een korte tijd hebben stil gelegen, zijn onze oudere spelers zwaar getroffen door de gevolgen van Covid-19. Zij liggen jammer genoeg al enkele maanden stil.

Afgelopen zondag hebben we dan uiteindelijk de definitieve bevestiging gekregen van datgene waar we al lang voor vreesden: de competitie wordt niet meer hervat, officiële wedstrijden zullen dit seizoen niet meer plaatsvinden voor leeftijdscategorie U14 en ouder.

De gehele sportieve staff van BBC Panters heeft unaniem te kennen gegeven dat deze stopzetting van de competitie NIET betekent dat we stoppen met alles.

Van zodra de omstandigheden dit toelaten en uiteraard binnen de grenzen van de regels, zal er getracht worden om zoveel mogelijk basket gerelateerde activiteiten te organiseren. Buitenactiviteiten, workouts in kleine groepen, multi-sport, algemene fitness, core stability, …

Van zodra we terug mogen basketten, zullen we de mogelijkheden onderzoeken om deel te nemen aan mini-tornooien, vriendschappelijke wedstrijden, lokale bekercompetites, enz… Zelfs een verlenging van het seizoen behoort tot de mogelijkheden.

Kortom, onze coaches zijn er klaar voor en staan te popelen om er in te kunnen vliegen!

 

Financieel is het voor onze club ook een annus horribilis.

Inkomsten uit cafetaria, eetfestijnen, galabal, enz… vielen weg terwijl een groot deel van onze vaste kosten blijven lopen. Ook zijn er geplande en noodzakelijke aanpassingswerken aan onze sporthal die onverwijld moeten worden uitgevoerd (vervanging van de huidige verwarmingselementen en vernieuwen van de sportvloer).

We hebben te maken met een geval van overmacht met omstandigheden waar niemand iets kan aan doen en waar iedereen van hoopt dat ze snel achter de rug zijn, maar we willen als club toch ook financieel tegemoet komen aan de ouders.

 

BBC Panters biedt, van zodra dit mogelijk is, aan al haar leden twee volledig gratis basketbalstages aan (ter waarde van € 210).

We zullen er tijdens die stages alles aan doen om opnieuw de goesting aan te wakkeren bij onze spelers (voor zover dit nodig is) maar ook de sportieve achterstand proberen weg te werken.

Onder leiding van onze jeugdcoördinator en met toezicht van de gehele gediplomeerde Panters coaches zal er tijdens die stages aandacht zijn voor de fysieke en sporttechnische ontwikkeling van onze spelers, maar vooral ook voor het mentale welzijn van onze basketters (plezier maken!).

 

Uiteraard kunnen wij op dit moment de precieze data en schema’s van deze stages nog niet vastleggen, maar wij hopen alvast om zo tegemoet te komen aan alle leden (spelers én ouders) van onze club.

 

In naam van het bestuur wens ik jullie allen een gezond maar zeker ook plezant 2021 toe!

 

Met sportieve groeten

 

Jan Hiel

Voorzitter BBC Panters

Gouden sponsors