Unieke samenwerking BBC Panters en GO! talent

Unieke samenwerking BBC Panters en GO! talent

GO! talent gaat een unieke samenwerking met vijf sportclubs uit de regio (3MD – triatlon, D-Mon Hockey, VC Oudegem – volleybal, Dendermonde Rugby Club – en BBC Panters Baasrode -basketbal) aan.

De voorbereiding op het schooljaar 2021-2022 is volop aan de gang. De sportopleiding in GO! talent krijgt een extra boost. Vanaf september 2021 gaat de school een nauwe samenwerking aan met vijf gerenommeerde sportclubs uit de regio. Samen willen ze de opleiding ‘LO en Sport’ en de betrokken sportdisciplines op een professionele wijze verder uitbouwen en aantrekkelijker maken.

De leerlingen uit de opleiding ‘LO en Sport’ kunnen kiezen uit minstens vijf opties, waar ze onder deskundige leiding van de clubs en hun trainers kunnen werken aan hun sportieve ontplooiing binnen het gekozen domein. Dendermonde heeft op sportief vlak heel wat te bieden, zo zullen de leerlingen kunnen kiezen uit triatlon (3MD), hockey (D-Mon Hockey), volleybal (VC Oudegem), rugby (Dendermonde Rugby Club) en basketbal (BBC Panters).

De clubs zullen de sportlessen logistiek ondersteunen en via hun eigen opgeleide trainers en coaches de nodige sportspecifieke skills bijbrengen aan de leerlingen.

De school en de sportclubs organiseren dit aanbod op wekelijkse basis voor de leerlingen van de opleiding ‘LO en Sport’ en occasioneel voor de opleiding ‘Buurtsport’. De leerlingen van ‘Sportwetenschappen’ (Atheneum Dendermonde) en ‘optie Sport’ (GO MAD) zullen ook op occasionele basis hieraan deelnemen.

De unieke samenwerking werd alvast warm onthaald bij de verschillende clubs en hun medewerkers. Het verenigen van jeugd, opleiding en sport past zowel binnen de visie van zowel de school als de verschillende clubs, wat uiteraard alleen maar kan toegejuicht worden.

Meer informatie kan je terugvinden op de website van de school (www.go-talent.be), via mail (info@go-talent.be) of telefonisch (052 25 88 10).

BBC Panters logo

Gouden sponsors