Wij dragen sportiviteit hoog in het vaandel

Wij dragen sportiviteit hoog in het vaandel

Wij zijn een club waar spelers zich goed voelen, kunnen sporten en die zijn sterkte haalt uit het spelen voor elkaar, dit in samenwerking met ouders, trainers, supporters enz. Als club wensen wij dan ook een positieve uitstraling binnen het basketgebeuren. Daarom vinden wij een correcte houding, zoals beschreven in onze “gedragscode”, onontbeerlijk.

Onderstaande gedragscode dient dan ook door alle spelers, coaches, ouders en supporters gelezen en geëerbiedigd te worden.

Het volledige huishoudelijk reglement kan nagelezen worden op onze website. Maar graag willen we toch enkele puntjes in de belangstelling plaatsen:

  • Wees sportief voor vriend, tegenstander, supporter en scheidsrechter.
  • Respecteer scheidsrechters en hun beslissingen, zij kunnen tijdens de wedstrijd alleen worden aangesproken door de coach of kapitein van je ploeg. Zij zullen na verloop van tijd waardering opbrengen voor de ploegen waar het aangenaam is om wedstrijden te begeleiden.
  • Respect voor de tegenstander komt tot uiting in een faire wedstrijd.
  • Geef geen kritiek op medespelers, coach, begeleiders en scheidsrechters.
  • Laat je hoofd niet hangen na een, volgens jou, verkeerde beslissing van jezelf, ploegmaat, scheidsrechter, coach, …
  • Op de bank  (en ook als ouder en supporter) moedig je je ploegmaats steeds POSITIEF aan! Heb respect voor elkaar!
  • FAIR PLAY
    Beslissingen van de scheidsrechter worden niet in vraag gesteld. Verbale agressie en ongepaste lichaamstaal horen niet op het veld. Je aanvaardt de beslissing en steekt je hand op als de fout aan jou wordt toegewezen (zelfs al vind je dit niet juist!) Desgevallend kan een speler gesanctioneerd worden met het betalen van de desbetreffende bondsboete.

Laten we samen werken aan een goede, aangename en sportief sfeer waarin we onze favoriete sport kunnen beoefenen, een kader waarin we samen als ONE TEAM vooruit gaan!

#PantersGotGame
#OneFamily

Gouden sponsors